Contact in Coronatijden inzendingen

Nederland is volop bezig met het indammen van de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19). Geen ontmoetingen meer, maar wat dan wel? Hoe kunnen we als grafische kunstenaars de moed erin houden en in contact met elkaar komen? Het Grafiekplatform wil dat doen door een positieve grafiek besmetting in gang te zetten met het creëren van gezamenlijk grafisch werk en virtueel te exposeren.

Van oudsher werd grafisch werk gebruikt  om informatie te verspreiden en boodschappen door te geven. Nu speelt internet een essentiële rol in beelden en boodschappen. Maar juist in deze vreemde tijd worden we teruggeworpen op wat echt belangrijk is: contact. We krijgen nu tijd die we kunnen benutten voor bezinning en zoeken naar vernieuwende samenwerking en verbinding. Dat kunnen we realiseren zonder rechtstreeks contact te hebben. Voor een graficus is papier het ultieme ontmoetingsmedium.

 

Wat is ons plan?

Een estafette van grafisch kunstenaars die, willekeurig gekoppeld,  op elkaars werk gaan reageren om zo tot een nieuw en onverwacht beeld te komen. We besmetten elkaar met ons grafisch werk. De werken worden virtueel geëxposeerd op deze pagina.

 

Duo 1 naam etc.

Duo 2 naam etc.